Партия "Има такъв народ" дават пресконференция, на нея присъства и лидерът на формацията Слави Трифонов.

Няма да се коалираме с никого на предстоящите избори. Това с коалицията не ми харесва. Няма да има такава коалиция. Тя е невъзможна. Това заяви Трифонов на събитието.

Президентската република е най-висшата форма на това да има мажоритарен избор, каза на пресконференция Слави Трифонов. Той бе категоричен, че не е разговарял с президента Румен Радев за тази идея и заяви, че това е отдавнашна идея на „Има такъв народ“ и държавният глава няма нищо общо с нея.

„Ние го подкрепихме на последните избори, но не бяхме само ние – имаше и други политически партии. Нашата подкрепа беше като политическа формация и като граждани. Не съм водил никакви подобни разговори с него, които касаят идеята за референдум“, отново изтъкна Трифонов.

Конституционалист с коментар за новия референдум на Слави Трифонов

Проучване, поръчано от „Има такъв народ“, подкрепя идеята за президентска република. Данните бяха представени на брифинга.

Едва около 26% са удовлетворени от демокрацията в България, сериозно е и недоверието към държавните институции – 87% не вярват на Народното събрание, 2/3 не вярват в МС и прокуратурата. Високо кредит на доверие има към президента Румен Радев. Това показва изследване, направено от немска социологическата агенция.

Припомняме, че в понеделник пък съпартийците му от "Има такъв народ" стартираха подписка за национално допитване с въпроса: "Подкрепяте ли провеждане на избори за Велико Народно събрание, което да реши въпросите за промени във формата на държавно управление от парламентарна в президентска република?".преди ден лидерът на ИТН обяви, че ще подаде имуществената си декларация пред КПКОНПИ в законоустановения срок.

Слави Трифонов най-после ще декларира имуществото си пред КПКОНПИ

От ИТН сега имат 3 месеца, за да съберат 400 000 валидни подписа, които да бъдат внесени в парламента, който пък на своя страна трябва да обсъди въпроса и да насрочи допитването.

Очаквайте подробности!