“Демократична България”, “Има такъв народ” и “Изправи се! Мутри вън” правят така, че да премахнат ВМРО от изборната администрация и премахването на секциите. Това ли е всичко, за което се бориха? Промяна. Всъщност си вдигнаха заплатите, премахната ВМРО от изборната администрация и позволяват на Ердоган да се намесва в изборите в България”.

Това заяви по време на протестната акция срещу промените в Изборния кодекс Александър Сиди от патриотичната организация.

По думите му може да се изготви текст в кодекса, според който в държави, в които няма утвърдена демокрация, да се гласува само в дипломатическите представителства.

Сиди е на мнение, че промените са компенсация за случая “Росенец”.

“Искаме да се премахне 100-процентното машинно гласуване и да има хартиени бюлетини за всички възрастни хора. Искаме този закон за машините да не се приема, Искаме изцяло да се премахне”, коментира пред GlasNews.bg Георги Георгиев, участник в протестната акция.

Той допълни, че майка му е на 80 години и отива да гласува, но не може да борави с машини. Затова иска да има и хартиени бюлетини. 

Припомняме, че актът на недоволство на воеводите започна в 08:30 часа пред Народното събрание, а по-късно протестиращите пристигнаха пред президентството, където се връчваше мандата за съставяне на правителство на “Има такъв народ”.

По време на изявлението на представителите на партията-мандатоносител представители на патриотичната организация скандираха: "Турски мекерета", "Тошко цървъл, върви в Истанбул", както и "Оставка" и "Еничери". “Връчиха” и скъсан фес на заместник - председателя на ИТН Тошко Йорданов.