Арестуваха полицаи в Пловдив. Специализирана операция се проведе в Трето районно управление. Извършени бяха обиски и претърсвания на адреси на униформени служители.

До момента са задържани общо 12 души. От тях седем са служители на МВР. Обвиненията са за тежки криминални престъпления срещу правосъдието. Сред тях - наркотици, проституция, корупция, подкупи и търговия с влияние. 

Вчера, на посещение в районното, беше служебният вътрешен министър Бойко Рашков. Обиските в дома на началника на Трето районно управление - Самуил Хаджиев, продължиха повече от три часа. Днес арестите продължават. 

Екипът на GlasNews.bg разкри в аванс, че личният автомобил на шефа на Трето РУ в Пловдив Самуил Хаджиев, който вчера беше арестуван заедно със свои шестима подчинени за служебни и криминални престъпления, е видян пред склад за съхранение на медицинска марихуана в асеновградско село.

С автомобила пристигнали трима цивилни, които счупили стъклото на помещението. Пред майката на собственика на склада те обяснили, че са полицаи. Жената обаче се усъмнила и се обадила на тел. 112, като продиктувала и номера на автомобила. 

В момента прокуратурата проверява всички досъдебни производства, свързани с жалби на хора за полицейски произвол от страна на Трето РУ.

Заради арестите там в Пловдив вчера пристигна служебният вътрешен министър Бойко Рашков, който обяви, че няма да търпи престъпници под пагон.

Ударни арести на полицаи в Пловдив! Ето в какво ги уличават ВИДЕО

Цялото разследване и кои са членовете на ударната група - очаквайте в неделя в GlasNews.bg.

ВИДЕО от арестите на ударната бригада от полицаи в Пловдив