Полицията в Пловдив задържа няколко души след разследване на екипа на Glasnews.bg.

Вече ви разказахме за един бизнес, който макар нелегализиран в страната ни, генерира близо половин милиард годишно. Бизнесът с проституцията.

Бизнес за милиони, или професия проститутка ВИДЕО

Веднага след първа част на нашето разследване, прокуратурата се самосезира и започна разследване.

Срещнахме ви с десетки проституиращи жени. Сред тях и някои от тези, които полицаите задържаха.

Вижте кадри от арестите, единствено в Glasnews.bg.

Мъжът, който виждате от кадрите е Илиян Динков, на 43 години от София. Криминално проявен и се занимава със сводничество. Той бе отведен в петък през нощта на 20 февруари от апартамент в Пловдив. Там бе и 5-годишната му дъщеря, която полицаите отведоха по-рано. В ареста е и съпругата на Динков - 27-годишната Линка Динкова. Тя не е майка на детето. Показахме ви я в нашето разследване.

Линка е задържана заедно с още една жена. Двете са извикани от подставено лице по телефон от тяхна обява пред хотел "Норис" в Пловдив, по начин който вече ви показахме в нашето разследване. Задържани са заедно с шофьора, който ги е докарал пред хотела.

По време на акцията са установени още лица, които са склонявали жени към проституция. В събота през нощта са извършени няколко обиски в апартамента, в който живеят съпрузите Линка и Илиян, офисът им, както и автомобили. 

Иззети са 18 телефона, от които 4 броя са устройства за гласова комуникация с модулатор на гласа. Открити са и наркотици - кокакин, а и пари. Разпитани като свидетели са много момичета, които са признали, че проституират и работят за двамата съпрузи.   

Задържани са и двама таксиметрови шофьори, които са превозвали платени момичета до различни адреси. Линка и Илиян Динкови остават в ареста за 72 часа.

Пред скритата ни камера Линка сама призна, че практикува професията проститутка от 15 години. Тогава тя пристигна на адрес с още една жена, представяща се за Стела, но истинското и име е Станислава.

Двете обясниха, че работят заедно и през цялото време държаха връзка със сводника си.

Очаквайте подробности!