Националният отбор на Англия изстрада максимално класирането си към полуфиналите на UEFA EURO 2024. След като тимът на Гарет Саутгейт категорично не убеждава от старта на надпреварата с представянето и играта си, то „трите лъва“ пребориха на 1/4-финалите Швейцария след изпълнение на дузпи, след като в редовното време мачът в Дюселдорф завърши при резултат 1:1.

В редовното време Бреел Емболо откри резултата за „кръстоносците“ четвърт час преди края на срещата, но в 80-ата минута къс магия от Букайо Сака изравни резултата за англичаните и на практика прати мача в продължения. В тях двата отбора играеха по-изчаквателно и треньорите трябваше да правят промени, след като Хари Кейн се контузи, а на негово място се появи Гарет Саутгейт, докато Мурат Якин пусна в игра Джердан Шакири.

Шакири беше деен при дузпите и се разписа, ала пропуск в началото на Мануел Аканджи даде превес на британците, предаде Gong.bg. Англия беше безупречен при наказателни удари и реализира всичките си изпълнения, като заветната беше вкарана от Трент-Александър Арнолд от Ливърпул, който също се появи от резервната скамейка.

Така, Англия е на полуфинал за пореден път в последните осем години на световни футболни форуми, като там селекцията ще очаква победителя от Турция и Нидерландия.

Снимка: Getty Images