България отстъпи с 0:3 на световния шампион Франция в контрола, играна на "Стад дьо Франс" в Париж. Антоан Гризман бе точен със задна ножица в 29-ата минута, а Оливие Жиру отбелязва две попадения в края на мача.

"Петлите" излязоха с феноменален състав, на който българите се противоставиха доколкото е възможно.

Мбапе нахлу опасно още във втората минута, но не успя да уцели вратата. Последва пропуск на Бензема, докато първото спасяване дойде в 12-ата минута. Мбапе проби и стреля от 16 метра, но Наумов плонжира и с една ръка изби. В 15-ата минута вратарят спаси слаб удар на Бензема, който по-късно стреля и над вратата. 

В 26-ата минута Наумов спря Мбапе, който бе изведен сам срещу него и стреля отблизо, но родният страж парира. Натискът се усили и остро центриране не беше засечено от нападателите на домакините, които в 29-ата минута поведоха в резултата. Гризман вкара със задна ножица, но и с помощта на рикошет, след като коженото кълбо се отби в Чочев и влезе в мрежата - 1:0.

В 38-ата минута Бензема бе заменен от Оливие Жиру, тъй като получи травма в дясното бедро. Той опита да продължи мача след лекарската намеса, но малко по-късно седна на земята и трябваше да напусне игра.

Страхотно спасяване на Дани Наумов спря Гризман от втори гол в 40-ата минута. Звездата на Барселона бе изведен от Мбапе сам срещу вратаря, но родният вратар показа отличен рефрекс. Малко преди края на първата част Наумов спаси силен удар и на Жиру.

Второто продължение започна, както и първото. В 49-ата Мбапе можеше да комбинира вдясно за Павар, но се отказа, а това увлече Турицов към бранителя на Байерн Мюнхен. Така Мбапе си освободи зона за стрелба и го направи, но Наумов боксира умело напред и предотврати гол за французите.

В 52-ата Ясен Петров реши да замени Ивайло Чочев, а на негово място влезе Петър Витанов.

След час игра Ясен Петров направи тройна смяна. В игра влязоха Момчил Цветанов, Георги Минчев и Димитър Илиев, а теренът бе напуснат от Кирил Десподов, Атанас Илиев и Божидар Краев.

В 64-ата минута пък Килиан Мбапе отново пробва рефлекса на Даниел Наумов, но той улови с лекота опита на звездата на френския футбол. Минута по-късно Павар опита мощен изстрел от разстояние, но встрани. В 65-ата минтуа се пропукахме в отбрана, а Усман Дембеле видя вляво Килиан Мбапе. Той можеше да матира Наумов, ала ударът му отлетя встрани.

Две по-късно пък Тома Льомар изведе вляво Люка Дин, а крайният бранител на Евертън стреля силно, но и този път Наумов изби и спаси българската врата. В 69-ата пък Бирсент Карагарен и Андреа Христов се появиха като резерви, а място отстъпиха Доминик Янков и Иван Турицов.

Дванадесет минути преди края "трикольорите" стигнаха до първия си удар. Бирсент Карагарен проби отдясно и комбинира с Димитър Илиев. Капитанът на Локо Пловдив върна към своя клубен съотборник, но изстрелят на Карагарен профуча встрани от вратата на Юго Лорис. В 83-ата минута французите реализираха втория си гол. Бенжамен Павар центрира отдясно остро по земя в наказателното ни поле, а Оливие Жиру този път изпревари Вальо Антов и завърши с левия крак, за да покачи актива на "петлите" до 2:0.

В последната минута Уисам Бен Йедер намери Жиру в наказателното поле на българите, който с лекота реализира на празна врата - 3:0.

 

ФРАНЦИЯ: Юго Лорис, Бенжамен Павар, Преснел Кимпембе, Рафаел Варан, Люка Ернандес, Н'Голо Канте, Пол Погба, Корентен Толисо,, Антоан Гризман, Килиан Мбапе, Карим Бензема 

БЪЛГАРИЯ: Даниел Наумов, Иван Турицов, Петко Христов, Валентин Антов, Васил Божиков, Ивайло Чочев, Доминик Янков, Илиан Илиев, Божидар Краев, Атанас Илиев, Кирил Десподов