Барбора Крейчикова е новата шампионка на Уимбълдън, след като победи младата италианка Жасмине Паолини с 2:1 сета в отделните части 6:2,2:6,6:4.

Шампионката ще си тръгне не само с титлата, но и с впечатляваща парична награда от 2 милиона и 700 хиляди паунда. Този успех ще я върне обратно в топ 10 на световната ранглиста, утвърждавайки я сред най-добрите тенисистки на планетата.

От друга страна, италианката Жасмин Паолини също ще постигне значителен прогрес в кариерата си. Благодарение на участието си във втори пореден "мейджър" финал, Паолини ще запише рекорден ранкинг и от понеделник ще бъде петата ракета в света.

В първия сет Крейчикова демонстрира своето надмощие, като проби сервиса на Паолини още в първия гейм, предаде Gong.bg. Тя продължи да доминира, реализирайки нов пробив за 4:1 и затвори сета с убедителното 6:2.

Вторият сет обаче се разви огледално. Жасмине Паолини показа борбеност и с два пробива на сметката си, успя да спечели сета със същото 6:2, връщайки се в мача.

Решаващият трети сет беше най-оспорван. Двете тенисистки печелеха своите подавания до 3:3, когато Крейчикова успя да реализира ключов пробив за 4:3, който затвърди и след дълъг гейм изпълнен с обрати успя за затвори мача.

Снимка: Getty Images