Ботев Пд се класира на финала за Купата на България! “Канарчетата” пречупиха с 2:0 ЦСКА на препълнения стадион “Христо Ботев” и заслужено ще се борят за трофея.

Вион отправи първия удар в мача, който бе в третата минута от фал, но той излезе високо над напречната греда. Ботев отговори ударно минута по-късно. Брахими поде контраатака през центъра, след което намери Секулич. Таранът от своя страна изведе набралия скорост Попов леко вдясно, а капитанът на пловдивчани откри резултата с 20-метров прецизен диагонален шут в долния десен ъгъл.

В 6-ата минута "канарчетата" като по чудо не вкараха втори гол. "Червената" отбрана проспа центриране към непокрития Попов, който свали с глава за Секулич, но харватинът не успя да засече от границата на малкия пеналт. В 24-ата минута Брахими комбинира с Попов и навлезе на скорост в наказателното поле, но Кордоба с прецизен шпагат предотврати опасността.

Бултрасите стреснаха играчите на ЦСКА с череп, Ботев Пд поведе СНИМКИ

В 37-ата минута ЦСКА - София организира първата си опасна атака. Фаетон преодоля без проблем Там на лявото крило, нахлу в наказателното поле и върна към непокрития Хайнц. Норвежецът стреля от 12-13 метра, но Ханкич изби в корнер. "Червените" разиграха късо ъгловия удар, топката стигна до Фаетон. Крилото отправи силен идстрел, а Ханкич отново изби. Секунди по-късно Хайнц овладя на гърди в малкото наказателно поле на противника, пребори се с бранител и шутира с шпагат от малък ъгъл и трудна позиция, целейки лявата греда.

В 43-ата минута Хайнц отправи отличен параболичен шут от ъгъла на големия пеналт, Ханкич успя да докосне топката, което бе достатъчно тя да не се озове в мрежата му, а в напречната греда. Секунди по-късно гостите поискаха дузпа за игра с ръка на Попов след центриране на Линдсет по земя, но след преглед с ВАР реферите решиха да не посочват бялата точка.

След подновяването на играта през второто полувреме Тибо Вион центрира в полето на Ботев от фал. Той намери отлично Линдсет, а норвежецът шутира от въздуха, но Хидайет Ханкич за пореден път разочарова със спасяване "червените" футболисти. В 51-ата минута Ботев разигра отлично пред полето на ЦСКА, а Константинос Балоянис се озова сам срещу Бусато. Гъркът стреля, но бразилецът с една ръка блокира изстрела. В 57-ата минута Попов намери Емануел Уме в наказателното на ЦСКА. Той стреля от движение, ала Кордоба го блокира. След корнера Балоянис достави остро центриране, а Антонио Перейра атакува топката. Той не я насочи, а Тибо Вион я отклони, но за негово щастие тя отиде в напречната греда на Бусато.

След час игра Стамен Белчев направи тройна промяна, след като извади от игра Юрген Матей, Тобиас Хайнц и Амос Юга. Техните места бяха заети от Християн Петров, Станислав Шопов и Данило Асприля. Осем след това Линдсет изведе Асприля зад отбраната на Ботев. Вратарят Ханкич излезе да чисти с глава, но не уцели топката, след което се вряза в Асприля. При удара стражът пострада и се наложи лекарския екип да влиза и третира Ханкич.

В 73-ата минута "канарчетата" отново стигнаха до изгодна възможност за гол. Емануел Уме овладя в половината на ЦСКА и изведе дясно Ехидже Укаки. Тъмнокожият футболист стреля по диагонала, но Бусато с тяло спря топката. Пет след това Джеймс Ето'о беше вляво и центрира опасно към Уме. Той стреля с глава, но встрани от вратата на софиянци. Ботев Пловдив вкара втори гол в срещата в 82-ата минута и напълно отказа ЦСКА от амбиции за обрат. Домакините разиграха по земя, а Укаки пое вляво, след като Уме хитро пропусна за него, тъй като беше в засада. Укаки даде успореден пас за влезлия като резерва Дилан Мертенс, който с много премерен изстрел преодоля Густаво Бусато и зарадва домакинските привърженици на "Христо Ботев" - 2:0 за Ботев.

До края и двата тима размениха по една опасност, но до нови попадения не се стигна.