Левски надделя над дербито Ботев (Пловдив) с 2:0 на Герена. Дербито от 18-ия кръг на efbet Лига бе само на хартия, тъй като пловдивчани далеч не показаха качествена игра и не дадоха отпор на домакините.

Още от първата минута играчите на домакините демонстрира, че ще играят агресивно и ще търсят успеха, както си пожела вчера Стоилов. След две минути Цонев получи жълт картон за опасна игра срещу Генев, а Петков трябваше да получи лекарска намеса. В 6-ата минута Левски поведе с първия гол на Гьоко Зайков за клуба. Националът на Северна Македония бе точен с глава, след като засече центриране на Ради Цонев от фал. Бранителят надскочи Мертенс и прати топката в далечния ъгъл на Аргилашки.

Голът даде увереност на столичани, които пропуснаха още няколко положения в следващите минути. Марин Петков на два пъти, Боби Цонев, Димитров и Бари не успяха да удвоят. Страхотен удар на Тодор Неделев от около 30 метра не изненада Михайлов, който плонжира и изби топката преди да влезе в долния ляв ъгъл на стража.

Пет минути след на втората част дойде и огромен шанс за гостите. Па Конате беше изведен срещу Николай Михайлов, но гвинеецът изпусна останал сам срещу българския национал.

В 63-та минута Здравко Димитров се оказа на границата на наказателното поле и стреля силно, но Аргилашки изби без особени проблеми. 

В 80-та минута, все пак, домакините успяха да убият интригата. След поредната грешка на Дилан Мертенс в средата на терена, "сините" организираха хубава контраатака. Здравко Димитров плъзна топката към Борислав Цонев, който с мощен удар разстреля Аргилашки за 2:0. 

До края на двубоя темпото спадна, а Левски успя да запази без проблем аванса си и да запише ключова победа.