Испания, Англия, Франция и Нидерландия са полуфиналистите на европейското първенство по футбол. Четирите тима стигнаха до последното стъпало преди финалния двубой, като на 9 и 10 юли ще определят кои два тима ще спорят за отличието.

Испания се изправя срещу Франция, а Англия срещу Нидерландия.

Анализатори правят своите прогнози и дискутират представянето на отборите дотук, също както и букмейкърите. След четвъртфиналите те дават предимство на Испания, който отстрани домакина на турнира Германия, пише Дневник. Залозите Испания да триумфира на Евро 2024 се оценяват с коефициент 3.00 както от британския букмейкър William Hill, така и от лицензираните в България.

Втори сред фаворитите е Англия с 3.50, следван от Франция (3.75) и Нидерландия (5.50).

За пръв път от началото на турнира Испания излиза начело сред фаворитите. Преди старта на Евро 2024 Англия беше №1 с коефициент 4.50, а Испания едва пети с 8.50. След груповата фаза шансовете на Англия бяха оценени с 5 пред Испания и Германия с по 5.5.

След фазата на осминафиналите Испания и Англия вече бяха с еднакъв коефициент - 4.

Букмейкърите във Великобритания вече предлагат и залог Англия да не спечели европейското първенство. William Hill му дава коефициент 1.33, докато с 6.00 се оценяват шансовете тимът да бъде елиминиран след дузпи.