Кубрат Пулев ще има още една възможност да сбъдне мечтата на своя покоен баща Венко Пулев - да стане световен шампион.

На 7 декември той се изправя срещу Махмуд Чар, който ще защитава срещу българина регулярната титла на Световната боксова асоциация (WBA). Двамата трябваше да кръстосат ръкавици на 30 март в София, но битката им пропадна поради контузия на германеца със сирийски корени.

"Дълго време му дадохме почивка. Той имаше нужда от такава, защото имаше контузия. Изпрати ми видеа, направили са му операция - дребна, козметична, но на чужд гръб... Вече е добре, видя се, че тренира. Сложихме дата 7 декември, за да имаме време да се подготвим, защото става дума за регулярната титла на Световната боксова асоциация (WBA)", заяви Кубрат.

"Надявам се, че ще стане зрелищен мач. За мен е важно да зарадвам публиката. Държах този мач да е в България, за зарадвам българите. Имахме и други оферти, но държах на това. Самата публика доста допринася за двубоя", добави той.

Пулев заяви, че не се притеснява от съперника си, а двамата си размениха закани. 

"Надявам се да не ме изненада. Той няма възможности, за да ме изненада. Добър боксьор е, твърд боксьор. Привидно има характер. В никакъв случай не е за подценяване. Но не ме притеснява. Знаете, че аз имам едно уважение към съперника. Такива са ми "заводските настройки" - пред никой да не падам на колене, да клякам. Естествено, към всички с уважение подхождам. Не смятам, че ще ме изненада. Аз ще изненадам него. Той ще дойде подготвен, но аз ще съм по-подготвен от него", каза Кобрата. 

А след заканата на Чар да го направи "баща на пълен работен ден" и да го "пенсионира" отговори":

"Всичко започва с вярата и тя е водеща. Хубаво е да вярва. Вярата ще му е нужна. Подобни думи той говореше през март, но виждате, че се контузи. Призовавам да бъде по-уверен в приказките си. След мача ще го питам как се чувства. Много добре знам кой съм, знам кои са моите силни и слаби страни. Превъзбуден е, харесва ми. Да не прегори в ринга! Да не започне да търси вратата, че на ринга врата няма! Само тримата сме със съдията. Аз съм готов! Дори още сега съм готов!"