Английски фенове, облечени като кръстоносци, няма да могат да посещават мачовете от Световното първенство в Катар, тъй като техните костюми се смятат за "обидни за мюсюлманите".

Привържениците на Англия често посещават мачове, облечени като английския покровител Свети Георги, носещи верижни ризници и шлемове, като няколко от тях пътуват до Катар в пълно облекло. Но някои изглежда бяха спрени от служителите на стадиона преди откриването на група B с мача на Англия срещу Иран в понеделник, като феновете са били помолени да внимават да не разстройват катарци. 

Според Wales Online феновете, носещи костюмите, са изложени на риск да обидят местните жители поради историческия им контекст, като най-кървавите и най-бруталните кръстоносни походи се провеждат в продължение на почти 200 години между 1095 и 1291 г., когато християнските армии се бият, за да поемат контрола над Йерусалим и светите земи от мюсюлманските държави, които го управляват. Хиляди хора са убити, а местното население е обект на грабежи, изнасилвания и убийства. 

Кадри от проверки за сигурност пред международния стадион Халифа в Доха показват английски фенове, облечени в костюми на кръстоносци, които са възпрепятствани да влязат от охраната. Въпреки протестите си пред официалните лица, феновете се обръщат и си тръгват, а властите са непоколебими.