ЦСКА и Левски не успяха да излъчат победител в голямото дерби от 26-ия кръг на efbet Лига. Двубоят между „червени” и „сини” на стадион „Васил Левски” завърши при 0:0, а в последната минута на срещата най-опитният в редиците на символичните гости – Ивелин Попов, пропусна дузпа.

ЦСКА и Левски с впечатляващи хореографии за старта на мача СНИМКИ

Двубоят на стадион „Васил Левски” започна с леко териториално предимство за футболистите на Левски. „Сините” стигнаха до два свободни удара в половината на домакините, но след центриранията пред Бусато не последва нищо опасно за бразилския страж.

В 7-ата минута Назон нахлу в наказателното поле отляво, но бе спрян от Килиан ван дер Каап. Секунди по-късно, Назон центрира опасно в пеналта, но отново бранителят на Левски бе на мястото си и изби.

Още в 12-ата минута дойде и първият жълт картон в срещата. Получи го Андриан Краев, който действа безразсъдно срещу Жеферсон и го удари с рамо в главата при борба за висока топка пред наказателното поле на ЦСКА. Реферът Никола Попов бе категоричен и предупреди официално футболиста на „сините”.

В 33-ата минута Левски направи най-добрата си атака и Попов върна топката към Роналдо, а Вион изби със шпагат, но се оказа, че десетката на "сините" е бил в положение на засада.

Втората част започна с две комични ситуации в наказателното поле на Левски. Първо Филип Кръстев при опита да изчисти центриране от фал за малко можеше да си отбележи автогол в 48-ата минута. Веднага след това Вион нахлу на скорост в наказателното поле, но при опита да нанесе удар изрита земята вместо топката и при спъването си връхлетя върху Краев.

Последваха слаби удари на Вион, Роналдо и Назон, които не затрудниха нито един от двамата врати.

Цунами и Уелтон също получиха картони, а Шопов и Морено замениха Назон и Хайнц в 75-ата минута. В 79-ата минута Бусато с отличен рефлекс спря Рикардиньо, който стреля с глава в долния десен ъгъл. Секунди по-късно Матей също бе санкциониран с жълт картон за нарушение срещу синята деветка.

Всичко най-интересно в срещата дойде в последната минута. Именно тогава Левски стигна до дузпа. Филип Кръстев получи на левия фланг, нагласи топката на десния си крак и центрира към далечната греда, където Роналдо игра с глава. Коженото кълбо обаче бе спряно с ръка от Брадли де Нойер, който бе с гръб към топката. След кратък преглед на ситуацията с ВАР, Никола Попов бе призован сам да разгледа ситуацията, след което  посочи бялата точка.

С изпълнението на дузпата се нагърби ветеранът Ивелин Попов. Опитният футболист обаче заложи на силата и сгреши. Той стреля силно в центъра на вратата, Густаво Бусато успя да избие, след което отбраната на „червените” не допусна нов удар към бразилеца.

Така двата тима не съумяха да стигнат до верния път към гола и съвсем логично срещата завърши без победител.

Водеща снимка: sportal.bg