Новак Джокович призна, че е попълнил невярна декларация при влизането си в Австралия.

Сръбската тенис звезда обясни, че неговият агент е направил грешката, като написал, че Джокович не е пътувал зад граница в последните 2 седмици.

Започнаха ново разследване срещу Джокович. В документите му имало невярна информация?

Признанието стана факт, след като се появиха кадри как сърбина тренира в Испания в първите дни на 2022-ра.

Невярната декларация сега може да бъде основание Джокович да загуби австралийската си виза.

В публикуваните обяснения тенисистът коментира и друго разминаване, той твърди, че на 16-ти декември е дал положителна проба за коронавирус, а на 17-ти беше забелязан на публични прояви. Това породи съмнения за фалшива проба.

Джокович сега казва, че не е знаел и за положителния ковид резултат.

Именно тези две разминавания може да се окажат и ключови за решението на австралийското правителство, което още се чуди дали да депортира световния №1 в тениса, или да му позволи да играе на турнира в Мелбърн от 17 януари.

Междувременно майката на Джокович - Дияна, го защити пред австралийска медия. Тя не разбира защо властите там се държат с него сякаш е престъпник и призова да го пуснат да участва на Australian Open.

 
"Не разбирам какъв проблем е, че не е ваксиниран. Това си е негов избор. Той не е престъпник, а тенисист. Пуснете го да играе", настоява тя.
 
Попитана защо синът й не е спазвал карантина в Сърбия след 16 декември, когато е дал положителна проба за коронавирус, тя отговаря, че вероятно не е бил информиран, че е заразен.
 
"Не е знаел. Когато разбра се самоизолира. По-добре питайте него", завършва майката на Джокович.