Новак Джокович спечели делото за депортацията си, но отново бе задържан от австралийските власти.

Това стана само няколко часа, след като съдът отреди той да бъде пуснат от имиграционния център, в който бе задържан заради проблеми с визата си за влизане в Австралия.

Говорейки пред сръбски журналисти, бащата на световния номер 1 – Сърджан Джокович, заяви, че австралийската полиция го е арестувала отново в опит в крайна сметка да го депортира под специални правомощия, наредени от имиграционния министър на страната.

Австралия повече не заслужава да има турнир от Големия шлем

Още по време на заседанието премиерът на Австралия - Скот Морисън намекна, че дори съдът да се произнесе в полза на Джокович, граничните власти могат отбово да анулират неговата виза.

И очевидно нещо подобно е на път да стане, защото полицията е нахлула в офиса, където се помещават адвокатите на сръбския тенис шамион.

 "Единственото, което мога да кажа е, че искат отново д ахванат Ноле. В момента той е с адвокатите си в стаята, в която бе и по време на изслушването. Тепърва обсъждаме следващите си стъпки", заяви неговият брат Джордже пред медии в Сърбия.

Все още няма официално съобщение от страна на австралийските власти, но думите на премиерът Морисън се оказаха истина и визата на Новак Джокович може да бъде повторно отнета, въпреки решението на съда.

Всичко е в ръцете на министъра на миграцията Алекс Хоук, който има правото да вземе ново решение за анулиране на визата на Джокович и неговата депортация. Подобно решение вече ще е без право на обжалване.

Очаква се развитие по темата, а няма да е изненада, ако в крайна сметка Новак Джокович бъде депортиран от страната.

Припомняме, че по-рано днес съдът отхвърли решението на имиграционните власти, че спортистът не епокривал здравните изисквания за влизане в страната, които постановяват, че всички чуждестранни граждани трябва да имат завършен цикъл на ваксинация срещу COVID-19.

Джокович не ще да се ваксинира и... пропуска Аустрелиън Оупън