Голмайсторът на Манчестър Сити и на норвежкия национален отбор по футбол Ерлинг Холанд е най-скъпият футболист в света в момента. Това показват данните от специално изготвена методология на швейцарската компания за футболна статистика CIES Football Observatory.

22-годишният Холанд, който през този сезон реализира 52 гола в 52 официални мача на английския футболен шампион, е оценен на 245,1 милиона евро.

Официално: Меси напуска ПСЖ

Други двама играчи под 23-годишна възраст допълват тройката. Втори в класацията е бразилското крило на Реал (Мадрид) Винисиус Жуниор със 196,3 милиона евро, а трети със 195,8 милиона евро е английският национал Букайо Сака от лондонския Арсенал.

Любопитното е, че голямата звезда на френския футбол Килиан Мбапе от Пари Сен Жермен е поставен на едва десето място в подреждането със 163,2 милиона евро, информира БНР. CIES Football Observatory публикува първата стотица от изследването си, в което прави оценка на над 30 хиляди футболисти от 75 първенства по света. Само 20 от тях са на стойност над 100 милиона евро.

Снимка: Erling Haaland, Facebook