Отборите на Ачех Юнайтед и Сентръл Сулавеси изиграха четвъртфинален мач от Купата на Индонезия този уикенд, като срещата привлече вниманието на световните медии, но не заради красотата на футбола, а след скандален момент.

Съдията Еко Агус Сугихарто, според очевидци, е взел много решения в полза на домакините, включително 3 червени картона за гостите.

В един момент играч на Сулавеси получи удар в главата, но дори и това не беше достатъчно за дузпа, докато Ачех получи такава, когато техен футболист явно симулира в 96'.

Тогава чашата преля и Мухамад Ризки Сапутра от Сулавеси нокаутира рефера в стил Роки Балбоа, докато последният тичаше, сочейки към бялата точка.

Главният съдия падна, загуби съзнание и бе откаран в болница, а мачът бе продължен от неговия асистент. Ачех не се възползва от дузпата, но не след дълго получи още една, за да изравни резултата - 1:1.

Нямаше продължения, защото възмутеният гостуващ отбор напусна мача и Ачех автоматично се класира за полуфиналите. Шефовете на индонезийския футбол обявиха, че започнат разследване.