Тайсън Фюри победи Дионтей Уайлдър в сблъсък за титлата на Световния боксов съвет (WBC) в тежка категория.

Това беше трети епизод от съперничеството им, след като първият двубой завърши с равенство, а в реванша нокаутира Уайлдър.

На официалния кантар преди мача "Циганския крал" закова 125.64 кг, а "Бронзовия бомбардировач" се оказа 107.95 кг.

Разликата между тях в това отношение е близо 18 кг – 17.59 кг.

В първия рунд Фюри бе заел изчаквателна позиция, докато Уайлдър пласира дясен прав и няколко удара в торса на шампиона. През следващите три минути обаче британецът превключи на различна предавка и започна да притеснява Уайлдър.

Когато американецът скъсяваше дистанцията, Фюри неутрализираше съперника с държане в клинч. Уайлдър поразклати Фюри край въжетата, но световният шампион му вкара десен прав в главата. Уайлдър падна на земята в нокдаун и сякаш краката не го слушаха.

В следващите 10-15 секунди Фюри опита да нанесе съкрушителен удар, но гонгът за край на третия рунд позволи на американеца да поеме глътка въздух.

Ситуацията коренно се промени в четвъртия рунд. Драмата продължи с пълна сила, а Уайлдър на два пъти прати Фюри в нокдаун, но "Циганския крал" просто отказваше да се предаде.

В петия рунд двамата боксьори изглеждаха изморени и битката се поизравни, която позволи на британеца да се съвземе от шока.
Следващите пет рунда бяха изпитание за волята на Уайлдър. Фюри отново взе нещата в своите ръкавици, а правите му удари и крошетата често намираха лицето на Уайлдър, който за втори път падна в нокдаун.

"Бронзовия бомбардировач" успяваше да стои изправен, но не показваше, че има отговор или дори сили да се противостави на Циганския крал, въпреки че в 10-ия рунд имаше проблясъци за изненадващо обрат. 

С финален щурм Фюри нокаутира 35-годишния си съперник в 11-ия рунд.