Шестият в световната ранглиста Андрей Рубльов е следващият съперник на българския тенесист Григор Димитров на игрите US Open. 26-годишният руснак се класира за осминафиналите, елиминирайки Иржи Лехечка след 6:3, 7:5, 6:4, информира gong.bg.

Българинът може да достигне и финала на турнира, тъй като при евентуална победа в четвъртфиналната фаза ще се изправи срещу Франсис Тиафо или срещу Алексей Попирин. При евентуален полуфинал българинът може да срещне Александър Зверев, който е най-високо ранкираният играч, останал в тази част от схемата. 

До момента в мачовете между Гришо и Рубльов предимството е за руснака - 4:3 победи. Последно се срещнаха на полуфиналите в Шанхай миналата година, когато Димитров отстъпи с 6:7(7), 3:6.

Снощи българинът постигна нова изразителна победа на US Open, eлиминирайки първата ракета на Нидерландия Талон Грикспоор по безапелационен начин - 6:3, 6:3, 6:1. Българинът достига до осминафиналите в Ню Йорк за четвърти път в кариерата си и и за първи от 2019 година, но сега го направи и без загубен сет до момента. Спорът на Гришо с Рубльов за класиране на 1/4-финалите ще бъде в неделя вечер.