Най-добрият ни джудист в последните години Ивайло Иванов отпадна от олимпийския турнир в Токио.

27-годишният ни състезател отстъпи в 1/8-финална битка в категория до 81 кг от Шарофидин Болтабоев от Узбекистан след златна оценка.

Срещата бе изключително равностойна и продължи повече от 10 минути, в които джудистите не успяваха да вземат оценка. На няколко пъти в продължението от българския щаб имаха претенции, че не е отсъдено предупреждение на узбека, който е медалист от турнири от "Големия шлем". Съдията обаче оставаше безмълвен до една атака на Иванов, в която Болтабаев направи успешна контра и за секунди стигна до заветната точка.

"Нямам какво да кажа – дадох всичко от себе си, но за жалост приключих. Не мога да говоря за отсъжданията, трябва треньорът да види на видео срещата. Каквото са решили съдиите – това е, не мога нищо вече да направя. Бях подготвен и исках да постигна повече тук, но за жалост всичко свърши", бяха първите думи на Ивайло пред БНТ.

Припомняме ви, че той спечели първата си среща по-рано днес само за 28 секунди.

28 секунден ипон! Джудистът ни Ивайло Иванов би ветеран на игрите в Токио

Така и тримата ни представители в джудото - Иванов, Янислав Герчев и Ивелина Илиева, спечелиха по една победа на олимпийското татами и приключиха на фаза 1/8-финали.