Близките на нападателя Матиа Джани, който почина на футболния терен на 26-годишна възраст след попадение във вратата,  приемат съболезнования от известни футболисти. Така футболистът на Рома Джанлука Манчини по време на мач от Лига Европа посвети отбелязания гол срещу Милан на починалия. 

Матиа ДжаниЦял екран
Матиа Джани

Лекарите се опитаха да откарат играча на Кастелфиорентино (пета италианска дивизия) в болница, след като той се хвана за гърдите и падна 15 минути след началото на мача в Тоскана, съобщава Daily Mail.

Колеги футболисти и други поднесоха своите съболезнования. Защитникът на Рома Джанлука Манчини, празнувайки гола, показа тениска с надпис: „Сбогом, Матиа, с нас завинаги“.

Треньорът на Кастелфиорентино Нико Скаридили каза за Джани: „Матиа беше прекрасен човек. Имаше прекрасна приятелка, която го обичаше най-много.“

Матиа ДжаниЦял екран
Матиа Джани

От атлетична страна, според треньора, той бил добър и весел футболист. Имал силен удар. Но поради проблеми с мускулите футболната му кариера не се развила така, както искал.

Бащата на футболиста на свой ред подаде жалба, за да "разберат как е починал синът му". В тази история се появиха някои тревожни подробности. Според бащата на терена не е имало лекари. Дефибрилаторът е използван само от пристигналите няколко минути по-късно лекари.

Впоследствие италианските правоохранителни органи започнаха разследване как клубът се е подготвил за мача. Ръководството му вече беше глобено за това, че по време на инцидента на стадиона не е имало медицински персонал.