Кристиано Роналдо говори за пенсиониране! Това не се случва често.

Португалската звезда на Ал Насър от Саудитска Арабия загатна, че обмисля края на кариерата си. За щастие на футболните фенове, той не влиза в скорошните му планове. 

"Не знам дали ще се пенсионирам скоро. Вероятно след 2-3 години. И почти сигурно тук, в Ал Насър", заяви Роналдо пред изданието "NOW". 

В момента той е на 39 години, а изказването му противоречи на това на половинката му Джорджина, че на 40 Роналдо ще окачи бутонките. 

"Много съм щастлив в Ал Насър и искам да продължа с кариерата си тук, в Саудитска Арабия. ", заяви още той.

А какво ще прави Роналдо след заветното пенсиониране?

"Да бъда треньор на който и да е отбор не е моето. Никога не съм мислил за това и не съм се представял в тази роля. Виждам се да правя други неща, извън футбола. Но само Господ знае", сподели португалецът.

Роналдо загатна, че оттеглянето му от националния тим на Португалия няма да е шумно, а... изненадващо.

"Няма да уведомя никого. Ще бъде спонтанно. Но съм го обмислял. В момента искам да играя в следващите мачове. Сега ни предстои участие в Лигата на нациите", каза той.

Роналдо получи повиквателна за мачовете на Португалия срещу Хърватия (5 септември) и Шотландия (8 септември). 

Той е един от най-успешните футболисти в света. С националния тим е европейски шампион от 2016 г. и победител в Лигата на нациите от сезон 2018/2019. 

На клубно ниво Роналдо има в колекцията си 5 победи във финалите на Шампионска лига (4 с Реал Мадрид и 1 с Манчестър Юнайтед), както и шампионски титли на Англия, Испания и Италия. Португалецът е носител на 5 награди Златна топка.