Новакът в елита Крумовград победи с 3:1 Локомотив (Пд) в мач от 23-ия кръг на Първа лига, който се игра на стадион "Никола Щерев-Старика" в Коматево.

"Железничарите" паднаха пред погледа на своя президент Христо Крушарски.

По-интересните моменти през двубоя бяха след след паузата.

В 25-ата минута на днешната среща Серкан Юсеин стреля от 20 метра, но вратарят Кристиан Томов, отново заменил несменяемия титуляр през есента Динко Хоркаш, изби. Играта продължи с бавно темпо, без сериозни положения пред двете врати.

В 43-ата минута Мартин Райнов от "черно-белите" стреля неточно от удобна позиция. Секунди преди почивката Димитър Тонев от домакините отправи опасен удар, но улучи гредата. Футболистите от "Крумовград" започнаха по-уверено втората част и в 50-ата минута Алекс Колев уцели гредата. Пет минути по-късно Димитър Тонев центрира, съотборникът му Серкан Юсиен първи стигна до топката и я прати в мрежата на "смърфовете" за 1:0.

Локомотивци реагираха и започнаха да атакуват по-често. В 64-ата минута те претендираха за дузпа при единоборство между Клайдер Машедо и Бабакар Дион. Съдията Красен Георгиев обаче прецени, че няма основания да я отсъди. Джунейт Али покачи на 2:0 за "Крумовград" в 76-ата минута. Алекс Колев се разписа за 3:0 в полза на своя тим в 80-ата минута и сложи точка на спора в този двубой.

В 89-ата минута Владимир Медвед от "Локо" бе изгонен след втори жълт картон, който получи за симулация. Секунди преди края на срещата Мичи Нтело отбеляза почетното попадение за "черно-белите".