Нидерландия победи с лекота Австрия с 2:0 в мач от Група C на Евро 2020. Мемфис Депай успя да открие в 11-та минута. Дензел Дъмфрийс удвои в 67-та минута, което се оказа и последното попадение в мача. Така "лалета" продължават в следващата фаза на турнира.

Първата по-интересна ситуация бе в наказателното поле на домакините. В 5-ата минута Улмер проби и падна след сблъсък с Дъмфрис, но съдията прецени, че няма основание да отсъди дузпа.

8-ата минута дузпа бе отсъдена, но за Нидерландия. Дъмфрис бе настъпен от Алаба на ъгъла на наказателното поле. В първия момент съдията подмина ситуацията, но получи сигнал от помощниците си, които отговарят за ВАР. Той реши лично да разгледа положението и в крайна сметка посочи бялата точка, а Мемфис Депай реализира наказателния удар за 1:0.

Депай можеше да удвои преднината на своя тим в 24-ата минута, когато напредна на скорост и отправи силен шут, който мина опасно близо до гредата.

Австрия отправи първия си удар към вратата на съперника чак в 28-ата минута, когато Баумгартнер направи хубав пробив и стреля опасно, но Де Лихт бе заел добра позиция и успя с глава да спре полета на топката към вратата.

В 35-ата минута и Хинтерегер реши да пробва далечен диагонален изстрел, който обаче премина високо над напречната греда.

Нидерландия пропусна страхотен шанс в 40-ата минута. Вегхорст получи дълъг пас в пеналта и свали топката за Депай, който обаче по чудо не успя отблизо да вкара в опразнената врата.

Втората част започна доста по-спокойно и за двата тима, като битката в средата на терена вземаше сериозен превес. В 61-та минута нидерландците направиха нов уникален пропуск. След центриране от ъглов удар Стефан Де Врай се извиси най-високо и успя да затрудни максимално Даниел Бахман, който все пак спаси. При добавката Френки Де Йонг някак пропусна от броени метри. 

В 67-та минута, все пак, усилията на домакините дадоха плодове. След страхотен извеждащ пас към резервата Дониел Мален, стрелецът напредна и накрая без егоизъм намери съотборника си Дензел Дъмфрийс, който не сбърка за 2:0. 

В 82-та минута Дейвид Алаба опита късмета си от 25 метра, но шутът премина на сантиметри покрай страничния стълб на Стекеленбург. До края на двубоя австрийците така и не намериха път покрай защитата на домакините, за да бъде оформен крайният резултат - 2:0.