Локомотив Пловдив надделя с 1:0 над Ботев Пловдив в пловдивското дерби, играно на "Лаута". Единственото попадение в срещата бе дело на Бабакар Дион в 50-ата минута. 

Още във втората минута на мача напрежението по трибуните ескалира. Бултрасите, които бяха поместени в края на трибуна "Спортклуб" заради ремонтните дейности по стадиона, започнаха да трошат седалки и да ги хвърлят към стоящите на няколко метра от тях фенове на Локо. Феновете на Ботев хвърляха също така бомбички и ракети, а полицията някак си успя да ги спре след няколко минути. Привържениците на домакините пък им отговориха с летяща факла. 

В 7-ата минута Бабакар Дион проби по десния фланг, стигна до аутлинията, след което центрира по земя. Бирсент Карагарен стреля, но Роберто Пунчец подложи крак и предотврати сигурен гол. В следващите минути Локомотив видимо бе по-добрият тим на терена и опита да упражни натиск, който обаче се оказа безплоден. В 19-ата минута изстрел с глава на Мартин Паскалев излезе в аут. Секунди по-късно Димитър Илиев изстреля бомба под гредата на вратата зад Хидайет Ханкич. Стражът на Ботев с една ръка успя да парира в корнер. 

"Канарчетата" отговориха с удар на Джеймс Ето'о, който попадна право в ръцете на Хоркаш. Малко след това Антоан Бароан изскочи зад гърба на защитата на Локомотив, но се оказа, че е бил в положение на засада. В 31-ата минута Елвис Ману осъществи самостоятелен пробив и премина през няколко играчи в черно-бели екипи. Последва удар на бившия футболист на Лудогорец към далечния ъгъл, като само няколко сантиметра разделиха нападателя от гол.

В 36-ата минута Хидайет Ханкич предотврати сигурен гол с намесата си при силен удар на Бабакар Дион.

"Смърфовете" започнаха по-силно и второто полувреме и логично стигна до гол. Току опита елементарно да премине през Витанов, който му отне и пусна отличен пас към Карагарен отляво. Деветката пое топката и с центриране по земя намери оставения непокрит на далечната греда Дион, който нямаше проблем да вкара в опразнената врата - 1:0.

В 53-ата минута Ботев можеше да стигна до изравнителен гол. Гостите организираха отлична многоходова атака, при което Ману изведе Рабей на стрелкова позиция отляво в наказателното поле. Французинът отправи удар, който беше в обсега на Хоркаш и стражът спаси. Две минути след това след изпълнение на корнер се получи разбъркване, Херман отправи удар с глава, а топката попадна в Брахими, който я прати във вратата. Френският футболист обаче беше в положение на засада. 

Минута по-късно Пунчец не успя да насочи добре топката с глава след центриране отдясно и не затрудни Хоркаш. След час игра Тодор Павлов спаси отбора си от гол. Рабей изскочи от втора позиция и преодоля излезлия да пресече подаването Хоркаш. Халфът потърси Бароан, който от дузпата отправи удар, но Павлов изчисти от голлинията.

В 68-ата минута "черно-белите" организираха опасна атака. Евандро получи отдясно, напредна и отправи успоредно центриране. Боруков обаче вместо да остави за връхлитащия Карагарен, овладя и отправи слаб удар, който Ханкич улови. 

В 75-ата минута Рабей пусна страхотен извеждащ пас отляво за Бароан. Нападателят напредна с топката и намери Секулич в наказателното поле. Нападателят от 4-5 метра обаче не успя да намери очертанията на вратата и стреля покрай вратата.

Девет минути по-късно Ману отправи техничен удар, който Хоркаш изби в корнер. След неговото изпълнение Минков центрира в наказателното поле, където се получи разбъркване. Генев опита удар, който беше блокиран от Петрович, след което защитникът на Ботев фаулира съперника си. Топката се озова в Брахими, който с мощен шут в горния десен ъгъл прати топката във вратата, но попадението беше отменено. 

Минута преди края на редовното време Генев намери Ману на границата на наказателното поле. Нидерландецът отправи удар, който беше блокиран от защитник в черно-бяло. Дълбоко в добавеното време Генев центрира в наказателното поле, където Секулич насочи с глава в горния десен ъгъл, но Хоркаш спаси и този удар.