Нападателят на националния отбор на Аржентина Лионел Меси заяви, че игра на последната Копа Америка в кариерата си.

"Това беше труден турнир Копа Америка за Аржентина, защото отборите играят по-равностойно от всякога. Тук има много лоши терени, много високи температури... За мен това е последна Копа Америка, играхме на последно световно първенство с Ди Мария и Отаменди в Катар, а сега играем последните си мачове заедно и се наслаждаваме на това максимално", каза Меси пред "Мундо Депортиво".

37-годишният аржентинец стана световен шампион (2022) и носител на Копа Америка (2021). Той е също световен вицешампион (2014) и трикратен сребърен медалист на Копа Америка (2007, 2015, 2016).

Националният отбор на Аржентина победи Канада с 2:0 на полуфиналите на турнира Копа Америка. На финала аржентинците ще играят с Колумбия. Мачът на клубния стадион на Интер Маями, за който Меси играе в MLS, ще се проведе на 15 юли. По всичко личи, че това ще бъде последния двубой на великия Лео за "албиселесте".

На 24 юни 169-сантиметровият нападател навърши 37 години. носил е екипите на Барселона, ПСЖ и сега на Интер Маями. Има 8 "Златни топки", 6 "Златни обувки" и е спечелил всичко, за което всеки футболист може да мечтае. За националния отбор на родината си е изиграл 180 мача, отбелязал е 106 гола.