Димитър Кузманов спечели първата  титла от турнир от серията "Чалънджър" в кариерата си! Втората ракета на България стори това по перфектен начин, след като стигна до трофея на надпреварата в Барселона без да загуби сет.

Във финалния мач пловдивчанинът не даде шанс и на Юго Гастон, който бе №1 в основната схема, побеждавайки го в два сета - 6:3 и 6:0.

Французинът е с над 100 места по-напред от Мико в световната ранглиста - №112, докато Кузманов е №218, но след този триумф най-сетне ще постигне целта си и ще попадне сред първите 200 в света.

Пловдивчанинът затвърди перфектната си форма, като напълно надигра Гастон, който има във визитката си титла от Australian Open за юноши на двойки, както и златен медал от младежка Олимпиада.

Кузманов завърши мача със 74% вкаран първи сервис, като спечели 62% от точките при собствено първо подаване. Българинът направи и шест пробива от общо седем възможности, като първия брейк дойде в четвъртия гейм на откриващата част за 3:1, а до края на сета двамата направиха общо четири пробива, като в крайна сметка Кузманов триумфира след 6:3.

Във втория сет пловдивчанинът проби още в първия гейм, а след това не остави никакъв шанс на съперника си, за да затвори мача с 6:0.

За да стигне до титлата в каталунската столица Кузманов победи последователно Томи Робредо (бивш №5 в света), Дамир Джумхур (бивш №23), Теймураз Габашвили (бивш №43), Алекс Молчан (№117 в света в момента) и сега Гастон, който е №112.