Тунис победи с 1:0 Франция и сложи край на серията на "петлите" от девет мача без загуба на световни първенства по футбол. Африканският тим стигна до успеха с гол на капитана си Уахби Хазри в 58-ата минута, но това не се оказа достатъчно за класиране към осминафиналите на световното първенство в Катар, тъй като в другия мач от четвърта група Австралия победи с 1:0 Дания и зае второто място. Тунис остана трети в подреждането с 4 точки, докато Франция завършва на първа позиция с 6 точки, колкото има и Австралия, но световните шампиони имат по-добра голова разлика.

Искат най-сексапилната фенка на Мондиал 2022 да влезе в затвора СНИМКИ



След гола Дидие Дешан реши да вкара част от титулярите си и на терена се появиха Килиан Мбапе, Адриен Рабио, Антоан Гризман и Усман Дембеле, информира БНР. Това промени силите на терена и играта вече се пренесе в половината на Тунис.
В 89-ата минута Рандал Коло Муани бе много близо до изравняването, но ударът му извън границата на наказателното поле премина на сантиметри от страничната греда на вратата на Аймен Дамен.
Главният съдия Матю Конгър от Нова Зеландия назначи осем минути добавено време и в последните секунди от тях Антоан Гризман вкара след разбъркване в наказателното поле. Голът първоначално бе зачетен, но след дълго преразглеждане на ситуацията с ВАР бе отменен заради засада нападателя на Атлетико (Мадрид).

Канада се прости с участието си на Мондиал 2022, Хърватия я разби с 4:1