48-годишната Меган Петипис, бивша олимпийска състезателка и треньорка по софтбол в дивизия I на NCAA , се сблъска със сериозни промени в живота си след инцидент на касата на Walmart в Индиана, САЩ.  

На 28 март жената по невнимание не успя да сканира хранителни стоки на стойност 67 долара, което доведе до ареста й за кражба и притежание на марихуана.

Спортистката, която представляваше Канада на Олимпийските игри в Сидни през 2000 г. и беше в резервния отбор през 2004 г., вече беше платила за артикули на стойност 167 долара, когато погрешка пренебрегнала няколко артикула, включително аспержи и шунка, пише In Shorts.

Меган Петипис, бивш олимпийски шампион, спортист, наруши закона, съсипа кариерата си, глупава грешка, край на кариератаЦял екран
Спортистката представляваше Канада на Олимпийските игри в Сидни през 2000 г. Снимка: Facebook

Въпреки че обвиненията бяха свалени на 19 септември, Петипис претърпя значителни професионални последици. По-малко от седмица след ареста си тя подаде оставка като главен треньор на отбора по софтбол Valparaiso Beacons, което предизвика вълна от негативно медийно внимание.

"Минаха пет месеца и беше кошмар. Загубих кариерата си, работата си, живота, който градях, и беше наистина трудно", каза тя.

Треньорската кариера на Петипис, включваща престои в различни колежи в Мичиган, Охайо и Калифорния, я направи уважавана фигура в колежанската атлетика. Този инцидент обаче остави незаличим отпечатък върху нейната репутация. Тя описа инцидента като „горчиво-сладък“, като изрази облекчение, че обвиненията са оттеглени, но съжалява за щетите, нанесени на нейната кариера.

Тъй като обмисля бъдещето си, тя не е изключила възможността да се върне към спорта, може би като съдия по софтбол в колежа. Засега смята да се съсредоточи върху семейството си и да мисли за бъдещите си действия.