Локомотив Пловдив надделя с 2:0 като гост на съимениците си от София в турнира за Купата на България и така стана първият четвъртфиналист в надпреварата.

През първите минути на мача интересни положения пред двете врати липсваха. Двата отбора трудно създаваха голови възможности.

В 27-ата минута Парвиз Умарбаев стреля от фаул, но топката попадна право в ръцете на Александър Любенов. Последва период, в който отново събитията на терена не позволиха на зрителите на стадиона в столичния квартал "Надежда" да видят нещо по-интересно.

Така се стигна до 40-ата минута, в която Димитър Илиев подаде с едно докосване към нахлуващия в наказателното поле Лукас Салианс. Халфът веднага стреля, но Любенов се намеси и запази вратата си суха. 

В последната минута на първото полувреме Димитър Илиев получи подарък. Топката беше върната назад, а Божидар Кацаров се подхлъзна. Това позволи на капитана на Локомотив (Пд) да напредне към наказателното поле. Илиев си нагласи топката на левия крак и стреля, но над вратата. 

Втората част започна по най-добрия начин за „смърфовете”, които откриха резултата още в първата си атака. Капитанът на гостите реализира поредния си гол с „черно-бялата” фланелка, за да даде преднина на своите. Илиев получи на близо 25 метра фронтално срещу вратата, пое топката и с шут с десния крак изненада вратаря на домакините. Ударът му по диагонала срещна десния страничен стълб, а след това влетя в мрежата за 1:0.

При една от редките възможности за домакините след подновяването на играта през втората част, Селсо Рапосо пробва да изненада с далечен удар Илко Пиргов на вратата на Локомотив Пловдив, но стражът на гостите внимаваше и спаси без особени проблеми.​

Четвърт час преди края на двубоя, Рапосо бе изведен отлично по десния фланг, стигна топката почти до аутлинията и центрира на далечната греда, където Пинсон бе оставен непокрит и стреля, но над вратата.  

Проблемите за старши треньора Иван Колев станаха още по-сериозни, след като появилият се като резерва Илия Димитров трябваше принудително да напусне терена само десет минути, след като се появи на терена. Бившият футболист на Левски получи травма и бе заменен от Раел Лолала.

Точка на спора в „Надежда” сложи Кристиан Гомис, който се разписа в продължението на мача. След корнер в полза на домакините, при който в атака се включи и вратарят Александър Любенов, гостите се справиха с центрирането, а топката попадна в Гомис.

Футболистът на гостите пое коженото кълбо и след като пробяга почти целия терена и не бе спрян от нито един бранител, спокойно насочи топката в опразнената врата за крайното 2:0.

Снимка: Антон Узунов