"Гарет, Хари и целият отбор и щаб на Англия, страдаме с вас. Вложихте толкова много в този турнир и се гордеем с вас. Вдигнете високо главите си и гледайте напред към следващия турнир!". Това поздравление от принц Уилям получи тима на "трите лъва"  след драматично си отпадане от Франция снощи.

Англичаните загубиха с 1:2 на четвъртфиналите, а Хари Кейн бе съкрушен след последния съдийски сигнал заради пропуска си от бялата точка. Първо той реализира дузпа, с която изравни резултата, но след това пропусна втора такава в края и това се оказа фатално. 

Франция елиминира Англия с 2:1 и отива на полуфинал

Нападателят пое вината за поражението и заяви, че при втората дузпа не е успял да уцели топката така, както е искал.

"Големите мачове се решават от малките детайли. Те се възползваха от техните моменти, а ние не. Не смятам, че подготовката ми за дузпите бе грешна, но изпълнението не бе правилно. Първата се получи чудесно, но при втората не успях да уцеля топката така, както исках. Ще трябва да преглътна това, но ще боли още дълго. Ще ни боли заради целият мач, със сигурност. Ние вярвахме, че можем да постигнем нещо голямо, но като капитан ще поема вината. Горд съм от момчетата", заяви Кейн.

Треньорът на "трите лъва" Гарет Саутгейт заяви, че е горд от представянето на неговите момчета.

"Казах на играчите, че нямаше как да дадат повече, те дадоха всичко. Горд съм от начина, по който се представиха.

В крайна сметка головете решават всичко, а днес противникът вкара с един повече. Не виждам смисъл да коментираме съдийството, а просто ще поздравя Франция. Те преминаха през един адски мач, може би най-трудният за тях.

Няма как да обвиняваме Хари Кейн, защото без неговите голове нямаше да сме тук".