Започна протестът на феновете на Ботев на площад "Съединение". Запалянковците изпънаха пред паметника транспарант, на който пише "Колежа или смърт".  

Бултрасите имат три искания:

1. Поправка на некачествено изпълнените СМР за сметка на изпълнителя.
2. Изпълнение на целия покрив върху четирите сектора с целево отпуснатите 12 млн. кредит.
3. Въвеждане в експлоатация на целия стадион с четирите сектора на първи етап от строителството.

"Днешният протест не трябва да се политизира. Той не е за искане на още пари. Искаме строителят да плати за некачественото строителство и то да бъде оправено. Искаме от Общината заема, който теглиха, да отиде изцяло за завършването на козирката. Днешният протест не иска допълнителни публични средства. Протестът е следствие от отлагане на много неща. Няма политика и пари, искаме качествено и бързо завършване на стадиона и Ботев да се завърне у дома", заяви председателят на Сдружение Ботев Борис Гиздаков, цитиран от Trafficnews.

Членът на Сдружение Ботев Бойчо Попов ще говори пред феновете и ще даде начало на протестното шествие, което ще премине през булевардите "Шести септември" и "Цар Борис III Обединител" и ще завърши пред Община Пловдив.

На площада са се събрали доста хора и още фенове се присъединяват към тях. Бултрасите разпънаха и плакати, на които пише "100% Колежа" и "99% Зико гърмиш"!

Около 18:20ч. бултрасите тръгнаха към Общината.

Очаквайте подробности!