Българският боксьор Радослав Росенов започна ударно участието си в олимпийския турнир в Париж, класирайки се за 1/8-финалите. Той записа убедителна победа на старта на участието си в категория 63.5 килограма.

Радослав Росенов записа успех с единодушно съдийско решение 5:0 срещу Баходур Усмонов от Таджикистан на 1/16-финалите на надпревара.

Следващото предизвикателство за дебютанта на Олимпийски игри е още по-сериозно. На 29 юли, в понеделник, българинът ще се изправи срещу Уайът Санфорд от Канада, който е поставен под номер 1 в схемата на турнира. Битката е от 12.48 часа.

Боксьорът ни получи аркада по време на двубоя си с Баходур Усмонов, която се наложи да бъде обработвана дълго след успеха.

Радо Росенов започна отлично срещата и с много красиви комбинации, без да дава шанс на съперника си, отвори разлика в резултата, предаде Gong.bg. Националът ни показа класа, като с резки удари и отклони показа, че видимо е по-добър. В началото на втория рунд националът ни получи тежък удар с глава, което доведе до аркада над лявото му око. Дори и така обаче Росенов продължи да действа категорчино и взе убедителна преднина в съдийските карти. Резултат, който му бе напълно достатъчен, за да затвори успешно сблъсъка.

Срещата бе наблюдавана от президента на България Румен Радев и министъра на спорта Георги Глушков.

Президентът към българските олимпийци в Париж: Състезавайте се с достойнство и чест