Футболните фенове на различни клубове от страната, сред които на ЦСКА и "Левски", се обединиха и излязоха на протест срещу 18-годишното управление на Борислав Михайлов в БФС.

 Полетяха факли, бомбички и камъни към полицаите, запален беше и полицейски бус, а Жандармерията извади водно оръдие. Има ранени и арестувани. Тече гонитба между полицаи и протестиращи в голям периметър - в района между Софийския университет, улица "Гурко" и Орлов мост.  Има и ранени.

По информация на bTV пострадалите са четирима, които са в тежко състояние с травми на главите.

В резултат на агресивни действия има пострадали и полицейски служители.

Ескалация! Използват водно оръжие срещу феновете, те обстрелват с бомбички СНИМКА

Преди да отидат протестиращите пред Националния стадион "Васил Левски" футболните фенове преминаха през контролно-пропускателни пунктове. Установи се, че голяма част от футболните фенове носят забранени предмети: фойерверки, бомбички и пиратки.  

 

Четири коли се сблъскаха на Околовръстното на Пловдив, има ранени


Предвид продължаващите протести от СДВР съветват жителите и гостите на столицата при възможност да избягват преминаването в района на националния стадион и кръстовището при бул. „Васил Левски“ и ул. „Ген. Гурко“. В участъците, където се провеждат протестни действия временно е преустановено движението на градския транспорт.

Мачът България - Унгария започна в 19.00 часа на националния стадион "Васил Левски" пред празни трибуни.

Снимка: bTV