Бразилски футболист е обвинен в опит за убийство, след като изрита рефер във врата по време на футболен мач.

Уилям Рибейро е арестуван заради зверското посегателство спрямо съдия Родриго Кривелеро в 14-тата минута на мач от Втора лига на Бразилия. Мачът между отбора на нападателя Сао Паоло и Гурани се провел на стадиона в Рио Гранде де Сол.

Безпрецедентната агресия дошла, след като за отбора на Гурани бил отсъден пряк свободен удар. Видео показва как реферът е пометен от Рибейро, а след като е на земята, бива изритан във врата.

Останалите футболисти се опитват да отдалечат озверения спортист, който заплашително се надвесва над пострадалия. На терена нахлува военна полиция, която арестува Уилям. Кривалеро е отведен по спешност в местната болница, където прекарва нощта под наблюдение. За щастие впослествие е изписан.

Шефът на полицията коментира пред медиите, че е регистрирал нападателя по обвинение в опит за умишлено убийство и е отказал да го освободи под гаранция. Мотивацията му е, че футболистът е целял да отнеме живота на Кривалеро. Той добавя, че съдът ще реши съдбата на Рибейро.

Президентът на футборния клуб Дейвид Перейра обяви,че договорът на нападателя веднага е прекратен, като заяви, че поведението му е “жалко и най-вече отвратително”.

“В деня, в който цялото червено-зелено семейство тряваше да отпразнува 113-тата годишнина на Сао Паоло, нашият клуб се изправи пред един от най-тъжните епизоди в историята си”, пише Перейра в официалното си изявление.

Мачът бе прекратен и се очаква да се преиграе този вторник.

Превод: GlasNews.bg