Най-новото звездно попълнение на Реал Мадрид Килиан Мбапе беше представен като футболист на клуба пред 85 хиляди зрители, които бяха изпълнили трибуните на “Сантиаго Бернабеу”.

В своята първа реч с фланелката на мадридчани френският нападател подчерта колко е развълнуван да сбъдне детската си мечта да играе за “лос бланкос” и увери, че ще даде всичко от себе си за бъдещи успехи на европейския клубен шампион. В края на изявлението си той също така направи препратка към предишното толкова бляскаво представяне на футболист на Реал Мадрид, а именно на Кристиано Роналдо през 2009 година.

“Добър ден на всички. Ще се опитам да говоря на испански. Уау, невероятно е да бъда тук, невероятно. Години наред мечтаех да играя за Реал Мадрид и сега мечтата ми се сбъдна. В момента съм едно много, много щастливо момче. Първо искам да благодаря на президента Флорентино Перес, който вярваше в мен още от първия ден. Случиха се много неща, но му благодаря. Също така благодаря на всички хора, които имаха принос да дойда тук. Беше доста трудно, но сега съм тук и ще печелим заедно. Това е един невероятен ден. Още от дете имах само една мечта, да бъда на този стадион и ето ме тук сега. Затова благодаря на всички мадридисти и на хората, които са тук днес. Ще ви кажа едно нещо: ще дам живота си за този клуб и тази емблема.

Искам да отправя и едно послание към децата, които са тук сега, защото виждам колко са много. Бях като всички вас. Имах една мечта и сега я сбъднах. Със страст можете да постигнете всичко. Сега аз съм тук, но следващият може да е някой от вас. Истината е, че съм много емоционален. Може и много да говоря, но много съм щастлив. Днес сбъдвам мечтата си да бъда в най-великия клуб и клуба на моите мечти. Предлагам ви да извикаме заедно “Ала Мадрид” като едно голямо семейство. 1, 2, 3, Ала Мадрид!”, заяви в своята реч Мбапе, последвайки примера на Роналдо отпреди 15 години.