Изключителен ден очаква почитателите на футбола на 24 октомври. Три от най-големите дербита на света ще се играят на една и съща дата, а два от тях - почти едновременно. Време е за първото Ел Класико - Барселона посреща Реал Мадрид, а още преди да е свършил двубоят на “Камп Ноу”, на терена на “Олд Трафорд” ще излязат Манчестър Юнайтед и Ливърпул за голямата класика на Англия. А за финал на вечерта любителите на великата игра могат да се насладят на Дербито на Италия - Интер посреща Ювентус. За такива срещи прогнозите винаги са трудни, а потребителите с регистрация в Сезам претеглят коефициентите за различните пазари, предлагани от букмейкъра. Нека да видим кои са фаворитите в уикенда на големите дербита според една от по-новите компании за онлайн залози, лицензирани в България. 

Реал Мадрид е готов да довърши Барса в Ел Класико 

Отдавна Барселона и Реал Мадрид не са се срещали в толкова неравностойни позиции като моментно състояние. Каталунците се намират в най-тежкия си период за последното десетилетие, докато Кралският клуб е на върха в класирането на испанското първенство. И е съвсем естествено столичният тим да бъде смятан за фаворит в Ел Класико, независимо, че мачът ще се играе на “Камп Ноу”. Въпреки че също премина през някои трудни моменти през септември, тимът на Карло Анчелоти се намира в значително по-добро състояние, а основният кандидат за Златната топка Карим Бензема е готов да довърши и без това силно разклатената Барса. Коефициентите на Сезам са в полза на Реал, но разликата седмица преди дербито не е толкова значителна - за “белите” от испанската столица те са около 2,40, докато шансовете на каталунците са оценени между 2,70 и 2,80. Реал Мадрид спечели последните 3 издания на Ел Класико, но дали пък точно тук напук на прогнозите на Барселона няма да се удаде шанса да прекъсне негативната серия?

 Има ли фаворит в мач като Манчестър Юнайтед - Ливърпул? 

Мачът на “Олд Трафорд” е най-труден за прогнозиране в уикенда на големите дербита в Европа. Според всички букмейкъри шансовете и на двата тима са на практика изравнени, като в никакъв не може да се говори за ясно изразен фаворит. Червените дяволи” отново ще разчитат на своя супермен Кристиано Роналдо. Мърсисайдци пък си имат Мохамед Салах - очевидно и в двата лагера не липсват аргументи в атака. Затова е логично да се очаква резултатен мач с голове в двете врати. Коефициентите в Сезам също сочат в тази посока, като за прогноза, че поне един от участниците в двубоя няма да се разпише възвръщаемостта е значително по-висока, отколкото за предвиждане и двата отбора отбора да отбележат - приблизително 2,35 срещу 1,55! При толкова непредвидим сблъсък специалистите в залозите предпочитат да се насочат към такива варианти. 

Ще се върне ли Ювентус в играта при гостуването на Интер 

Интер приема Ювентус в Дербито на Италия - това е големият мач на страната, в която не липсват футболни класики. “Нерадзурите” не само шампиони, но и подчертани фаворити срещу “Старата госпожа”. Миланският гранд демонстрира убийствена форма от началото на сезона за разлика от историческия си съперник, който страда след напускането на Кристиано Роналдо. Тук се наблюдава и най-голяма разлика в коефициентите на Сезам - този за успех на Интер пада под 2,20, докато ставката за успех на “бианконерите” скача над 3 към 1. Но все пак това е мачът, с който Юве може да се върне в битката за първото място в Серия А, затова няма да е толкова изненадващо ако “Старата госпожа” измъкне нещо от “Сан Сиро”.