След броени дни по Netflix е премиерата на първия документален филм за Михаел Шумахер, създаден изцяло с подкрепата на неговото семейство Schumacher.

Първоначално продукцията ще проследи живота му в личен и професионален план, като няма да се акцентира на инцидента във Френските Апли от 2013 г., който преобърна не само неговия свят, но и този на всички около него.

Заради филма съпругата на пилота от Формула 1 Корина наруши осемгодишното си мълчание. Още преди да бъде излъчен, пък разбрахме част от нейните признания.

Госпожа Шумахер разкрива какви са били последните думи на Михаел малко преди инцидента. Той й предлага да заминат за Дубай и да скачат с парашут там. Също така казва, че снегът в Мерибел, където се намират, не е много добър. А малко след това по време на спускане със сина си Мик пада и си удря главата в камък, което го праща в кома за шест месеца.

Рехабилитацията на Шумахер продължава и до днес, но той вече си е у дома със семейството. "Той е различен, но е тук", не крие Корина. Михаел всеки ден им показва колко е силен психически, а те правят всичко възможно, за да го накарат да усети връзката помежду им, да се почувстват отново като едно цяло.

"Михаел винаги ни е защитавал, а сега ние защитаваме него", продължава с емоционалните признания Корина. Тя няма да се откаже пред нищо, за да си върнат обратно живота, на който толкова много са се наслаждавали, пише lifestyle.bg.

Освен това вярва, че над съпруга й бдят ангели пазители, защото винаги се е разминавал с опасни инциденти по време на състезания. Именно затова, а може би и просто като някаква защитна реакция, тя никога не си е помисляла, че нещо толкова страшно може да се случи с него. Корина не обвинява Господ за случилото се, а го нарича просто "лош късмет", цитират я от The Australian.