Расте броя на сигналите за пострадали при сблъсъците на протеста пред Националния стадион преди мача България - Унгария, вече стана ясно, че са задържани са лицата, подпалили полицейски бус на ул. "Ген. Гурко".

Получени са общо 19 сигнала за пострадали на протеста пред Националния стадион преди мача България - Унгария, съобщиха от Центъра за спешна медицинска помощ в София. Някои от пострадалите са прегледани на място от екипи на Спешната помощ.

Към момента има приет един пострадал в болница „Царица Йоана – ИСУЛ“, който е напръскан със спрей. Един от ранените е приет във Военномедицинска академия с травма на главата. Други двама пострадали са приети в болница „Св. Анна“ – един със счурени костици на носа, и един с травма на главата, съобщиха от лечебното заведение.

Издирват изчезнал мъж. Виждали ли сте Цветан?

Десетки са задържани, десетки са и ранените полицаи при ескалацията на напрежението на протеста срещу БФС - това каза Стефан Иванов - зам.-директор на СДВР. Той заяви, че полицаите с нищо не са провокирали феновете, но са били замеряни с множество тежки предмети.

Определи протеста като безпрецедентно нарушаване на обществения ред. Феновете многократно бяха предупредени да протестират мирно, обясни Иванов пред БНТ.

"Използвахме водна струя, която е абсолютно хуманна поради факта, е няма физически контакт между протестиращите и полицаите, но това не помогна, не се разотидоха и се наложи да ги изтласкваме".

 

Ранени протестиращи в София! Подпалиха полицейски бус, има арестувани ВИДЕО

Терзиев с първи думи за размириците в София