СДВР с коментар за ситуацията в София.

От Столичната полиция обясниха, че са запознати с организатора на протеста, който се разграничил от феновете. „Нямахме информация, че ще се стигне до такива сблъсъци. Тарторите на въпросните агитки и крайни фенове се разграничиха от този протест”, поясни Иванов от СДВР.

 Полицията е разполагала с информация, че се подготвят коктейли „Молотов”. „Преди мероприятието задържахме много пиротехника, сигнални пистолети, боксове и други забранени предмети”, добави Иванов.

Терзиев с първи думи за размириците в София

"Слабости в организацията, която беше стройна, нямаше. Бяха взети всички мерки. В един момент многото фенски организации започнаха да хвърлят по полицейските служители, които са без предпазни каски и оборудване, гранитни павета пиротехника и паркинг колчета. Вандалски прояви имаше и срещу цивилни коли. Започна масов бой и между футболните фенове", съобщи ком. Иванов. „Има доста ранени полицаи, които са с малки травми”, допълни той и уточни, че има много задържани ултраси.

Предвид продължаващите протести от СДВР съветват жителите и гостите на столицата при възможност да избягват преминаването в района на националния стадион и кръстовището при бул. „Васил Левски“ и ул. „Ген. Гурко“. В участъците, където се провеждат протестни действия временно е преустановено движението на градския транспорт.

Ранени протестиращи в София! Подпалиха полицейски бус, има арестувани ВИДЕО