Елиминационната фаза в Шампионската лига вече наближава, а почитателите на футбола от най-висока класа очакват с нетърпение сблъсъците на гиганти в европейския футбол. Кой ще продължи напред след 1/8-финалите? И по-важното - кой ще грабне “ушатата” купа? В началото на сезона като основен фаворит беше сочен Пари Сен Жермен, най-вече заради това, че съм суперзвездите Неймар и Мбапе добави най-ярката суперзвезда - Лионел Меси. Но и бавната адаптация на аржентинеца, както и други фактори допринасят за това месец преди старта на този етап от ШЛ коефициентите на Бетано сочат към други по-вероятни кандидати за слава. По-вероятно е дори трофеят да остане в Англия, откакто да украси Айфеловата кула.

А една от причините шансовете на ПСЖ вече да не се оценяват толкова високо, е съперникът в 1/8-финалите. Та френският тим среща най-успешния клуб в този турнир - Реал Мадрид. Меси и компания са определяни като фаворити за първия двубой при коефициент в Бетано около 2.00, докато за гостите от Испания ставката гравитира около 3.50. Но има и реванш, а изходът от него ще бъде ключов не само за участниците в сблъсъка, но и за цялостното развитие на турнира.

Байерн за момента се оформя като топ фаворит

Баварската машина за момента гази всичко наред и не прощава на никого в Европа. Също като през сезон 2019/20, когато триумфираха в най-дългия и най-несигурния сезон в клубния футбол, и сега футболистите на мюнхенския гранд спечелиха максимума в груповата фаза. Затова не е изненада, че новият букмейкър на българския пазар отрежда на Байерн ставка за краен победител около 4.00. 

Много близо като шансове за успех се котира Манчестър Сити. През миналия сезон “гражданите” за първи път в историята си стигнаха до финала на Шампионската лига, но загубиха от Челси, въпреки че бяха определяни за фаворити. Сега тимът на Пеп Гуардиола трябва да мине първо през Спортинг Лисабон в опита си да повтори, а и да подобри представянето от пролетта на 2021 г. Коефициентът в Бетано за първа Купа на европейските шампиони за Ман Сити малко по-висок от този на Байерн. Ако жребият не ги срещне по-рано, нищо чудно да видим финал точно между тези два отбора.

Шансовете на актуалния носител на трофея Челси също се оценяват по-високо от тези на ПСЖ - около 8.00 в Бетано. Ливърпул е третият най-вероятен победител при 6.00 в менюто на новия букмейкър. Само че мърсисайдци първо трябва да се справят с Интер, а това съвсем не изглежда като лека задача. Впрочем, жребият е основна причина колоси на европейския футбол като “нерадзурите” и най-вече като Реал Мадрид за момента да не са поставяни сред основните претенденти. Преодолеят ли обаче първите си съперници в елиминациите - а те както, стана ясно, са много сериозни, това ще промени много сериозно и отношението към техните шансове за краен успех. А от английските отбори за момента далеч от върха се намира Манчестър Юнайтед, но знае ли човек - с Кристиано Роналдо “червените дяволи” може да са способни да преодолеят не само Атлетико Мадрид на Диего Симеоне, но и всеки съперник по пътя си.