Собственикът на ПИМК Илиян Филипов разкри подробности за строителството на стадион "Христо Ботев". Той присъства на днешния Общинския съвет, на който бяха гласувани допълнителни пари за стадионите. 

"Допълнителните средства, които се гласуваха са всички, които не попадат в обхвата на поръчката - за проектиране, седалки и тревните покрития на стадиона. За строителството са отпуснати 25 млн. лева. Правихме няколко плана, които да видим до каква степен ще бъде завършен стадиона. Съоръжението ще има 18 777 места със 100% завършени сектори. Без да се довършват помещенията в сектор А, където е основно много пари в този проект. Общината трябва да застане малко по-сериозно за тези два проекта. Ако искат от Общината да се завършат двете съоръжения, те трябва да изтеглят кредит и най-накрая да имаме два хубави стадиона в града. Трябват още 22 млн., но мисля, че с 15 млн. можем да имаме завършена козирка. Магазините няма да бъдат довършени. Така или иначе те ще бъдат взети под наем и който влезе ще си довърши. Според мен е добре да се отпуснат по още 15 млн. и за двата стадиона", заяви Филипов, цитиран от TrafficNews.

"Все още не съм получил всичките проекти от архитект Савов. Той очаква плащането, което не знам кога ще се случи. Аз съм се свързал с няколко от специалистите, които работят за него и имам уверението, че работят. Чакам всеки момент да го получим. Но ще работим без одобрени проекти, което знаете, че аз съм в нарушение. Грубият строеж ще бъде завършен до края на месеца, но трябва започнем да работим ел. инсталации и ВиК, но все още нямаме нищо за тях. Мисля, че за четири - пет месеца трябва да завършим всичко. Седалките тепърва ще се пусне поръчка и ще дойдат поне след четири - пет месеца. Ние и да бързаме няма да имаме седалки. Изпуснахме доброто време за хидроизолацията. Тя ще се направи за един месец, но можем да я стартираме през март заради по-добрите температури", каза още той.