Теодор Давидов спечели титлата при момчетата до 12 години на големия тенис турнир "Еди Хер" в американския щат Флорида. Това е един от най-силните и престижни турнири в света за възрастовите групи от 12 до 18 г.

На финала 11-годишният Давидов победи с 6:4, 6:4 американеца Джордан Лии. Родният талант стигна до титлата след шест победи и само два загубени сета.

През последните няколко месеца тенис специалистите и медиите в САЩ обръщат сериозно внимание на Тео, тъй като играе без бекхенд и се е научил да изпълнява форхенд и с лява, и с дясна ръка.

Теодор Давидов е роден на 26 август 2010 г. в София, но семейството му се мести в Колорадо, когато той е само на година и половина. Малчуганът стъпва на корта, когато е на три. На четири и половина вече тренира два пъти дневно под ръководството на баща си. От ранна детска възраст започва да печели турнири за деца.

Освен с тенис, момчето се занимава и с вдигане на тежести, харесва и ските. Следи стриктно хранителния си режим и е вегетарианец като родителите си.