Каратистката Моника Стоянова от асеновградския клуб Оками Доджо постига сериозни успехи и мечтае да продължи със спечелването на трофеи. Моника има страхотни постижения и тя е 4 пъти световна шампионка и 3 пъти европейска по киокушин карате за девойки, а голямата и цел е да вдигне титлата и при жените. Само преди дни тя стана световна шампионка за четвърти път.

"В последния турнир, в който взех участие беше Световна купа "Камчия", която се състоя в спортен комплекс "Камчия". Там участвах в категория до 60 кг. във възрастова група кадети - 18-21 години. Завоювах първото място след четири изиграни срещи. На полуфинала играх с латвийка, която я побеждавам за четвърти път. На финала победих арменка с 5 от 5 съдийски гласа. Самото състезание имаше призови места за най-добра техника и най-висок боен дух, които се определят във всяка една възрастова група. Аз взех наградата за най-добра техника", каза Моника Стоянова в интервю пред TrafficNews.

"През седмицата тренирам по 8-9 пъти, а понякога и по 10 пъти. Вегетарианка съм и се храня основно с растителни продукти и се чувствам много добре", разказа младата надежда как преминава деня ѝ. 

"Моят сенсей Петко Черпанлиев е създал страхотен колектив, за който се радвам, че съм част от него. Успяваме заедно да достигаме високи резултати. Успях да си изчистя играта, защото аз правих доста нарушение и поради тази причина загубих не малко срещи. Губех не, защото са ме побеждавали, а защото правя грешки и ми отнемат точки. Това нещо вече го нямаше на това състезание", заяви каратистката. 

"Аз от малка тренирам и започнах с акробатика, защото моят баща е акробат. Не се случиха нещата да се развия там и след това срещнах каратето. Заедно с каратето тренирах и плуване, но пътищата ме отведоха в бойните спортове. Активно се занимавам и с кикбокс и там също искам да се развия и да постигна успехи", добави Моника, която се е занимавала с няколко вида спорт преди да открие каратето.  

"Уча в момента зъботехника в Медицински университет - Пловдив и в момента съм първи курс. Това е доста различно нещо за разлика от това, което съм правила до момента. Надявам се, че там ще мога да успея. Баща ми е спортист, а майка ми човек на изкуството. Може би аз съм съчетание от тях двамата. Родителите ми много ме подкрепят и се радвам, че ги имам. Давам ми необходимите съвети, грижи и подкрепа. В професионален план си пожелавам да бъда все толкова целеустремена, да съм здрава и да постигам моите цели. Най-вече и късмет, защото един спортист без доза късмет е за никъде", каза младият талант за бъдещето си.