Професионалният състезател, седемкратен шампион на България Иван Влъчков и екипът му днес провеждат тестове на изцяло реновирания след зимния сезон Sin Car R1. Това става на писта „Серес“ в Гърция.

Днес и утре предстоят изпитания на автомобила, като ще бъдат извършвани различни настройки и ще бъдат проверени способностите му.


Припомняме, че автомобилът е изцяло българско производство и именно поради това е оцветен в българския трикольор. Автомобилът се подготвя за предстоящите кръгове от ESET CUP, като първото състезание е на трети и четвърти август е в „Мост“ – Чехия.

Пилотът на автомобила е млад и талантлив състезател, който още на седем години е стартирал своята кариера в шампионата по картинг.

Иван Влъчков е следващата надежда за успехи на българския автомобилен спорт в Европа. Освен това Иван е главен секретар на ЕЦТП и е много активен в редица кампании на Сдружението чрез, които се цели младите хора да бъдат привлечени към спорта в безопасна и контролирана среда, а не да се опитват да практикуват автомобилни спортове извън пистите и по този начин да предизвикват или да стават жертви на пътнотранспортни произшествия.

Посланията, които Иван Влъчков отправя са насочени към това младежите да не се опитват да се състезават без да имат нужния опит или подходящо подготвени автомобили.

През изминалата година той участваше в множество кампании организирани от „Европейски център за транспортни политики“ под формата на срещи и беседи с ученици от средните училища и основното послание, което отправи тогава беше „Пътят не е състезателна писта“.