Тренорът от школата на Ботев Даниел Спасов е буйствал след края на дербито с Локомотив при набор 2015г. Това обявиха от групата на Локомотив "The Magic of Plovdiv".

Дънди, както прякорът на треньора на "жълто-черните", в два последователни поста в личния си профил във Фейсбук коментира ситуацията. Първият веднага след мача, а вторият от днес, в който поднася и извинения.

Първият пост на Спасов:

Понякога се чудя защо още търпя тази помярщина. Едни деца се трудят всеки ден и един палячо в черно ги унищожава. Благодаря на всички родители, че ми търпят капризите и каквото и да кажа, те го правят!

Ето какво написаха от "The Magic of Plovdiv":

Приятели,

Искаме да изкажем възмущението си от треньора на ДЮШ Ботев Пловдив, набор 2015 - Даниел Спасов.

По време на турнира "Краси Костов" в късния следобед на първия ден докато децата от Локомотив Пловдив се радваха на заслужена победа, Даниел Спасов се заяжда с тях - с ДЕЦАТА на Локомотив, използвайки обидни думи и коментари "Какво се радвате, бе, утре ще плачете!"

По време на финалната среща последва навлизане на терена от негова страна и скандал с рефера на двубоя. Няколко минути по-късно пореден скандал с рефера на срещата и поредно селско държание - удар към служебно лице, намеса на двама от присъстващите полицаи, и всичко това пред очите и ушите на децата ни!

Не можем да приемем факта, че детският футбол, който единствено трябва да носи радост и да възпитава уважение, превръща в нормално поведението на подобни “треньори", които явно не правят разлика от сбиване в селска дискотека и детска футболна среща.

Е, г-н Даниел Спасов, нашите деца се радваха и след края на финалната среща, а жалкото Ви поведение ще продължи да служи за пример как НЕ трябва да се държи никой в 21-ви век! Дано родителите на децата в отбора Ви по-бързо го разберат, защото последствията може да са пагубни.

Втората публикация на Дънди:

В последния мач на моя отбор реагирах емоционално, а не по професионален начин. Това не се очаква от мен като треньор в Академия Ботев. Това не са ценностите на нашата Академия. Извинявам се за моето поведение и обещавам никога повече да не го повторя. Като треньор трябва да бъда положителен пример и лидер за моите играчи. Също така,никога не съм си позволил да обидя треньор или футболист от противников отбор!