Американецът Франсис Тиафо елиминира Алексей Попирин от US Open и така отмъсти за Новак Джокович, който си тръгна рано-рано от последния за 2024 г. Мейджър турнир.

Тиафо, който утре вечер ще се изправи срещу Григор Димитров на 1/4-финал в Ню Йорк, направи много интересно изказване и шокира всички с думите си за Ноле.

"Честно казано, за мен беше невероятно, че Новак изобщо дойде тук. Ако бях на негово място и бях спечелил олимпийското злато, щях да остана в Сърбия и да пия като луд", започна разказа си 20-ия в света Тиафо, след което продължи на дух:

"Много го харесвам този човек. Шегуваме се през цялото време. Няма нужда да го съжалявам сега или да галя егото му, че е отпаднал. Новак направи всичко в тази игра и то - повече от веднъж."

А за предстоящия мач с Григор допълни.

"Ясно е, че Григор Димитров е много талантлив. Той е един от най-надарените играчи от много години насам. В последно време Григор намира най-добрата си форма и играе чудесно. Няма спор, че предстоящият мач ще е изключително труден. Той владее всички удари. И двамата ще дадем всичко от себе си. Надявам се отново да ме подкрепите", обърна се към феновете на трибуните Тиафо след двубоя си с Попирин.