ЦСКА и ЦСКА 1948 завършиха при резултат 1:1 в двубой от предпоследния кръг на шампионата. Двата тима в червено играха около 102 минути на „Българска армия“ в двубой, който можеше да даде сериозно предимство на домакина в битката за титлата.

Сега ЦСКА ще разчита на грешка на Лудогорец, на когото води с 2 точки, но и мач повече. „Зелените“ имат среща у дома с Левски след броени часове, както и гостуване на Черно море във Варна.

От своя страна ЦСКА 1948 взима аванс също от две точки пред „сините“ от София в борбата за третата позиция.

В първите минути на срещата нямаше кой знае колко интересни ситуации пред двете врати. Гостите се установиха до известна степен в половината на ЦСКА, като най-често опитваха с центрирания да създадат смут.

Десетина минути след началото Русев стигна една топка до аутлинията и направи хубаво центриране, но Педриньо остана далеч. В ответната атака Хайнц отне една топка дълбоко в половината на гостите, но бе затворен. Впоследствие Гарсес опита удар, но и той бе своевременно затворен.

Първият по-сериозен шанс бе на сметката на ЦСКА в 17-ата минута - подаване от тъча намери Хайнц в наказателното поле, но мерникът на норвежеца му изневери.

В 28-ата минута Симеон Петров засече с глава центриране от корнер, но бе доста неточен при опита си.

И следващият по-сериозен шанс бе за домакините.Турицов намери с успоредно подаване Джонатан Линдсет около точката на дузпата, но 7-цата на "червените" стреля много неточно.

Пет минути преди почивката ЦСКА откри. Симеон Петров се извиси над всички при подаване от тъч, но на отбитата топка на дъгата бе единствено Енес Махмутович, който с не най-добрия възможен удар направи 1:0.

Седем минути след почивката Умарбаев спъна Матей пред наказателното поле на гостите. Хайнц изпълни отличен фал, чрез който нацели напречната греда.

В 57-ата минута футболистите на Атанас Рибарски комбинираха атрактивно пред наказателното поле на съперника, а атаката завърши с неточен шут на Умарбаев.

Малко преди тази ситуация Матей получи травма, а на негово място се появи Кох.

В 92-ата минута Грънчов изчисти в корнер без да е притиснат кой знае колко, а след центрирането Назон пропусна да засече на метър-два пред голлинията.

Така дойде 102-ата минута, в която Назон пробва да върне с глава, топката се отклони в ръката на намиращия се с гръб към нея Грънчов и ВАР реферът Волен Чинков извика Гидженов да гледа за дузпа. Главният съдия я отсъди. Логично с изпълнението й се нагърби Турицов, който до този момент нямаше пропуск от бялата точка в своята кариера. Този път обаче той се огъна под напрежението и стреля в аут.

Така ЦСКА 1948 препъна и втория кандидат за титлата, след като в предишния кръг завърши 2:2 с Лудогорец в Бистрица.