Пропадането в играта и резултатите на ЦСКА не се промени дори след две седмици без официален мач. Дни след крушението във Варна срещу новака Спартак (0:3) „червените“ регистрираха втора поредна загуба в efbet Лига, този път срещу Славия. „Белите“ надделяха с 1:0 в столичното дерби, а хората на Златомир Загорчич пропуснаха да вкарат още попадения във вратата на опонента си, след като Густаво Бусато направи редица спасявания, за да спаси "червените" от много тежък резил в центъра на столицата

Победата прати Славия на петото място във временното класиране и тимът вече е със седем точки след четири изиграни мача. ЦСКА остана 11-и също с толкова изиграни срещи, но с едва три пункта.

В шестата минута Славия създаде първата си ситуация в мача. Денислав Александров подаде към Ертан Томбак, чийто удар беше блокиран, но топката отиде към Галин Иванов, който пробва ножичен удар, за да се види първата намеса на Бусато в срещата. 

Реферът Волен Чинков получи лекарска помощ от щаба на Славия в седмата минута, тъй като имаше болки в левия бедрен мускул. Той беше третиран със затоплящо мазило, след което продължи да ръководи двубоя в столичното дерби. 

Карл Фабиен тръгна да се надигра спрямо Иван Турицов и го стори успешно в 12-ата минута, след което влезе в наказателното на ЦСКА. Турицов препъна играча на Славия и Чинков посочи дузпата за "белите". Зад топката застана Иван Минчев, който беше точен и откри резултата - 1:0 за Славия.

След 18 минути игра Славия имаше отлична възможност да вкара втори гол. Владимир Николов беше изведен от Галин Иванов вдясно и даде успореден пас към Карл Фабиен, който стреля, но бранител на ЦСКА от голлинията изби топката. След това реферите маркираха редовна засада на Николов.

С три паса Славия стигна до нападение към вратата на ЦСКА. Денислав Александров намери с хубаво подаване Владимир Николов, който си спря топката в полето на "червените". Нападателят на "белите" стреля технично, но Густаво Бусато изби в ъглов удар.

Славия се скъсваше да пропуска през първото полувреме и направи нов пропуск в края на частта, или по-точно в 44-ата минута. Денислав Александров се понесе по десния фланг и нахлу до аутлинията на ЦСКА, след което даде пас към Владимир Николов. Нападателят на Славия стреля от движение, но не накара Бусато да прави спасяване от изгодната позиция.

В добавеното време на първата част Иван Минчев стреля от фал към средата на вратата на ЦСКА, а Бусато изби в ъглов удар.

На почивката Томислав Стипич прецени да пусне в игра Браян Кордоба на мястото на Турицов, а в 47-ата удар на Джейсън Локило беше блокиран от играч на Славия.

Пет минути след началото на второто полувреме Вион отправи силен шут от малък ъгъл, а Вуцов внимаваше и спаси.

Славия отговори с поредна много опасна атака, при която Минчев се озова за момент фронтално срещу Бусато, но Линдсет се върна бързо и успя да блокира халфа на "белите" малко преди той да отправи удар.

В 56-ата минута Славия изпусна две положения в рамките на една атака. Фабиен получи отляво и пусна към Зеедорф. Халфът намери Николов, а таранът стреля от близка дистанция, но Бусато отрази. Последва добавка на Иванов, а стражът на "червените" някак спаси и този шут.

Само 120 секунди по-късно домакините създадоха първото си голово положение. Хайнц изведе Фаетон сам срещу Вуцов, но стражът на Славия спаси удара на крилото. След час игра Кордоба отправи удар отдалеч, а Вуцов без проблем улови.

В 63-ата минута ЦСКА - София изпусна още една възможност. Коялипу засече с глава центриране от корнер, но ударът му от 3-4 метра се заби в земята и прехвърли вратата. Футболистите на Загорчич отговориха с изстрел на Минчев от малък ъгъл, но Бусато внимаваше и изби.

Десет минути преди края на редовното време Вион центрира към задната греда, а топката бе свалена за непокрития Кареасо. Халфът отправи шут от 11-12 метра, но футболист в бяло го блокира.

До края ново попадение не падна и Славия успя да вземе трите точки.

Снимка: sportal.bg