Вердер Бремен представи Стефан Смъркалев. U19 има още едно ново попълнение. 17-годишният вратар Стефан Смъркалев, който преминава от носителя на Купата на България Ботев Пловдив.

„Стефан Смаркалев е млад вратар, който има своите силни страни в защитата на вратата си. Той е смел в пространството с центрирания и все още показва потенциал в атака. Трансферът от България ще бъде корекция за Стефан. Ще му дадем достатъчно време, за да стане свикна с новия си дом“, каза Кристиан Вандер, треньор на вратарите в отдела за лицензирани играчи, гледайки новото попълнение.

„Преместването във Вердер означава голяма промяна в живота ми за мен. Въпреки това хората, които отговарят тук, ми дадоха усещането, че това е точното място да продължа развитието си. Очаквам с нетърпение бъдещето тук“, каза Стефан Смъркалев
Стефан Смаркалев идва от юношита на Ботев Пловдив, където високият 1.88 м вратар има дванадесет мача във Втора лига на България за втория отбор на носителя на Купата на България. Освен това Смъркалев вече два пъти бе в титулярния състав на професионалния отбор в последния кръг на efbet Лига, Първа лига на България. Освен това има общо пет участия в националния отбор на България U16 и U17, в които вратарят запази две сухи мрежи.